Трехсторонняя встреча по газу Украины, ЕС и России может состояться 26 мая / Фото УНИАН

Тристороння міністерська зустріч щодо газу з участю глав енергетичних відомств України, Росії та єврокомісара з енергетики може відбутися 26 травня. Про це повідомила офіційний представник Єврокомісії Піа Аренкільде Хансен, передає ИТАР-ТАСС.

"Ми також запропонували нову дату нашим партнерам щодо цих переговорів. У даний час вивчається дата 26 травня", - сказала вона.

За словами Хансен, під час міністерської тристоронньої зустрічі, яка відбулася 2 травня, був досягнутий "певний прогрес, і Росія та Україна повинні спиратися на нього при визначенні цін на газ".

Відео дня

Читайте такожДії Росії можуть змусити ЄС збільшити поставки газу з інших джерел - Moody's

У той же час вона зазначила, що зустріч міністра енергетики РФ Олександра Новака і єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера відбудеться в понеділок, 19 травня.

Хансен також нагадала про досягнуту домовленість, згідно з якою постачання газу "не будуть перериватися поки тристоронні переговори триватимуть".

Читайте такожКраїни ЄС готують спільний лист Путіну щодо газу

"Дозвольте мені підтвердити очікування Єврокомісії та Євросоюзу, що всі сторони будуть залишатися надійними і відповідальними постачальниками і транзитерами", - сказала представник Єврокомісії.