Нефть продолжает дорожать / Фото УНИАН

На світових торгах у понеділок, 2 червня, ціни на нафту ростуть на тлі виробничих показників з Китаю, що дозволяють сподіватися на підвищення попиту, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подорожчали на $0,42, до $109,83 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,57, до $103,28 за барель. Минулого тижня Brent подешевшав на 1 відсоток, а WTI - на 1,6 відсотка.

Читайте такожУкраїна в квітні призупинила імпорт нафтиОфіційний індекс PMI для виробничого сектора Китаю в травні піднявся до 50,8 пункту з 50,4 пункту в квітні, а темп зростання виробничої активності був максимальним за п'ять місяців.

Відео дня

Аналітики вважають, що статдані свідчать - китайська економіка стабілізується. Нафта не буде дешевшати, так як влітку попит на неї зростає.

Читайте такожНа світовому нафтовому ринку з'явився новий гравець - КурдистанВидобуток нафти ОПЕК в травні піднявся до тримісячного максимуму за рахунок збільшення видобутку в Анголі і на півдні Іраку. Середньодобовий видобуток збільшився до 30,02 мільйона барелів з 29,68 мільйона в квітні.

На думку експертів, Brent пройде рівень підтримки $109,41 за барель і може знизитися до $108,43, а американський еталон може подешевшати до рівня підтримки $102,30.