Украина подсчитала, сколько должна платить «Газпрому» за майский газ / Фото УНИАН

Середня ціна газу, який Україна імпортувала в травні 2014 року (середня митна вартість імпортного природного газу), становила 274,14 дол. за тис. кубометрів, повідомляється на сайті Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

«Мінекономрозвитку надає інформацію про фактичну ціну реалізації для газу природного за травень 2014 року, яка становить 274,14 дол. США за 1 тис. куб. м», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПитання ціни на газ для України поки залишається відкритим - Єврокомісія

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2013 року під час двосторонньої зустрічі президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна в Москві в рамках засідання українсько-російської міждержавної комісії було досягнуто домовленості, що Росія знизить ціну газу для України до 268,5 дол. з 400 дол. за тис. кубометрів (середньорічна ціна на російський газ у 2013 році).

Читайте такожРосія поки не може ні перервати постачання газу, ні ввести передоплату - джерело в ЄК

Російський газовий монополіст «Газпром» з квітня 2014 року вирішив скасувати всі пільги на поставки газу Україні, пояснивши це тим, що український партнер не виконує досягнутих домовленостей щодо погашення заборгованості за газ. В результаті цього ціна на російський газ збільшилася до 485 дол. за тис. кубометрів з 268,5 дол. за тис. кубометрів у 1-му кварталі 2014 року.

Читайте такожПродан розповів про хід газових переговорів з Москвою