Россия хочет проложить в Крым ответвления от

Влада РФ схиляється до будівництва відгалуження від "Південного потоку" для постачання Криму, газопровід може бути побудований за рахунок ВАТ "Газпром" протягом двох років, повідомив РІА Новини міністр у справах Криму Олег Савельєв.

Раніше озвучувалися два варіанти газопостачання Криму. Гендиректор кримського підприємства "Чорноморнафтогаз"Андрій Ільїн в травні заявляв, що планується будівництво газопроводу в Крим через Кубань пропускною здатністю до 2 мільярдів кубічних метрів, яке має бути завершено до січня 2016 року.

Також був запропонований варіант будівництва газопроводу з Анапи (початок морської частини "Південного потоку"), в такому разі його довжина становитиме 110 кілометрів, а вартість буде істотно меншою за краснодарський варіант - трохи більше 200 мільйонів доларів.

Відео дня

Читайте також"Нафтогаз" подав зустрічний позов до "Газпрому", але вже на $6 млрд

Як повідомляв УНІАН, 16 березня за військової та політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади, 96,77% кримчан, які взяли участь в голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

Читайте такожУкраїнська делегація завтра летить до Європи для переговорів щодо реверсу газу

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою - Республікою Крим - і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ в якості нового суб'єкта зі статусом республіки.

18 березня в Кремлі був підписаний так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.