Суд обязал завод Фирташа выплатить «дочке» «Нафтогаза» более 500 млн грн долга за газ / dmitryfirtash.com

Господарський суд Луганської області ухвалив рішення стягнути з Сєвєродонецького об'єднання «Азот», що входить в холдинг Ostchem Group українського бізнесмена Дмитра Фірташа, на користь держкомпанії «Газ України» 504 млн грн боргу за договором купівлі-продажу природного газу.

Про це йдеться в постанові суду, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Згідно з документом, Сєверодонецький «Азот» повинен виплатити «дочці» «Нафтогазу» борг за постачання природного газу в 2010 році. Дане рішення суд ухвалив 17 червня 2014 року.

Відео дня

Читайте такожСуд зобов'язав компанії Фірташа повернути 271 млн гривень «Промінвестбанку»

Крім цього, господарським судом Луганської області розглядається ще один позов від «Газ України» до Сєверодонецькому «Азоту», з вимогою стягнути з підприємства Фірташа 318,6 млн грн боргів за газ, який постачався держкомпанією в 2011 році.

Читайте такожФірташа можуть посадити на 50 років і конфіскувати всі його активи - ЗМІ

Довідка УНІАН. Сєвєродонецьке об'єднання «Азот» було введено в експлуатацію в 1951 році. На «Азоті» працює близько 8,7 тис. осіб. Завод є одним з провідних підприємств хімічної галузі України та спеціалізується на виробництві азотних мінеральних добрив (аміак, карбамід, аміачна селітра, натрієва селітра калієва і), органічних спиртів і кислот (оцтова кислота, метанол, формалін, спирт полівініловий, смола карбамідоформальдегідна), товарів побутової хімії, виробів з полімерів та полімерних плівок (полімерна продукція, мішки, плівка, побутова хімія), будівельних товарів (грунтовка, шпаклівка, фарба).

Підприємство входить до групи компаній Ostсhem - керуючу компанію, яка координує підприємства азотної хімії Group DF.

Найбільшим кінцевим акціонером «Сєвєродонецького об'єднання «Азот» є голова Ради директорів Group DF Дмитро Фірташ.