Обвал на рынке нефти 13 августа продолжился / Wikipedia

На світових торгах в середу, 13 серпня, вартість Brent знизилася до мінімального значення більш ніж за рік - надлишкові запаси компенсують ризик зриву поставок через конфлікти в Іраку та Лівії, передає Reuters.

Нафта втрачає в ціні вже четвертий день поспіль після того, як Міжнародне енергетичне агентство вказало на добре забезпечення нафтою світових ринків.

Читайте такожFinancial Times: Санкції США - не «дрібниця» для російської нафтової галузіВидобуток країн ОПЕК зріс до п'ятимісячного максимуму - 30,44 мільйона барелів на добу в липні завдяки зростанню виробництва в Саудівській Аравії та Лівії, що з лихвою компенсувало скорочення видобутку в Іраку, Ірані та Нігерії.

Відео дня

Читайте такожУ США створюють одну з найбільших у світі енергокомпаній вартістю $140 млрд Вересневі ф'ючерси на Brent вже подешевшали на 38 центів до $102,65 за барель. Раніше ціна впала до $102,37, мінімального значення з 1 липня 2013 року.

Американська легка нафта подешевшала на 3 центи до $97,34 за барель.

Читайте такожОПЕК знизила прогноз поставок нафти з Росії в 2014 роціАмериканський інститут нафти повідомив, що запаси в США збільшилися на 229.000 барелів на тижні, що завершився 8 серпня, до 364,2 мільйона барелів. Аналітики чекали скорочення запасів на 2 мільйони барелів.