В Украине готовят проекты по замещению газа углем за счет китайского кредита / Фото УНИАН

Міністерство енергетики та вугільної промисловості створило робочу групу з реалізації положень кредитної угоди, укладеної в 2012 році між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» і Державним банком розвитку Китаю на суму 3,656 млрд дол. для реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.

Відповідне рішення закріплено в наказі міністерства від 22 серпня 2014 року.

«Робочій групі за результатами роботи підготувати пропозиції за проектами, які будуть реалізовані в рамках зазначеної кредитної угоди», - йдеться в документі.

Відео дня

Читайте такожОприлюднено порядок введення надзвичайного стану в енергетиці

Як раніше повідомляв УНІАН, Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» наприкінці 2012 року підписала кредитну угоду з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки (China Development Bank Corporation) на суму 3,656 млрд доларів для реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.

У рамках програми передбачається реалізувати низку проектів із переведення вітчизняних об'єктів теплоенергетики на використання водовугільного палива, а також із будівництва заводів із газифікації бурого та кам'яного вугілля з використанням китайських технологій.