Фото УНИАН

Національна акціонерна компанія «Надра України» розраховує на збільшення видобутку природного газу в країні за рахунок відновлення експлуатації свердловин, закриття яких проводилося до 2014 року, йдеться в повідомленні держкомпанії.

Згідно з повідомленням, у липні-серпні поточного року компанія провела роботи на Городоцькому і Тинівському родовищах на заході країни, на яких планується збільшити щорічний видобуток вуглеводнів: на 1,4 млн. кубометрів - на Городоцькому і на 1,8 млн. куб. м - на Тінівському родовищах.

«Станом на вересень завершено будівництво експлуатаційної свердловини №27 на Сахалінському родовищі, що сприяло промисловому притоку газу й конденсату», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте також«Надра України» не збирається виходити зі сланцевих проектів із Shell і Chevron

Крім того, компанія ініціює відновлення роботи ліквідованої пошукової свердловини №6 Свиридівського газоконденсатного родовища, розташованого на сході України. Виробничі можливості даної свердловини працівники «Надра України» вивчають спільно з представниками ТОВ «Смарт Енерджі».

Також у компанії повідомили, що на стадії відновлення перебувають свердловини №№4,11,20 Сахалінського нафтогазоконденсатного родовища. На двох інших свердловинах даного родовища - №№ 7,15 заплановано проведення капітального ремонту.

Довідка УНІАН. Національну акціонерну компанію "Надра України" створено відповідно до указу президента України від 14 червня 2000 року "Про заходи з підвищення ефективності управління підприємствами в галузі геології" з метою поліпшення забезпечення потреб України в корисних копалини, збереження і нарощування потенціалу геологічних підприємств.

До складу компанії входять 13 геологорозвідувальних і спеціалізованих підприємств.