В правительстве Финляндии назревает скандал из-за России / motto.net.ua

Фінський міністр охорони навколишнього середовища Віллі Нійністе заявив, що його партія «Зелений союз» покине уряд країни в разі попереднього схвалення кабміном спільного проекту енергокомпанії Fennovoima з «Росатомом» щодо будівництва АЕС в Пюхяйоки, передає «Газета.Ru» з посиланням на The Wall Street Journal.

Рішення з цього проекту буде оголошено в четвер.

Читайте такожВступ в силу нових санкцій ЄС пригальмувала Фінляндія - ЗМІУ свою чергу, прем'єр-міністр Фінляндії Олександр Стубб висловив упевненість, що попереднє схвалення буде отримано і що уряд зможе продовжити роботу в разі виходу «Зеленого союзу» з коаліції. За словами Стубба, інші чотири партії, що входять в коаліцію, вже погодилися підтримати всі законодавчі ініціативи уряду в осінню парламентську сесію.

Відео дня

Читайте такожПід санкції США потрапили російські гіганти "Газпром", "Лукойл" і "Роснефть"Раніше глава кабміну заявив, що санкції Заходу проти Росії не призведуть до заморожування проекту Fennovoima з «Росатомом». У квітні «Росатом» став власником 34% акцій Fennovoima, спільно з якою росіяни планують побудувати АЕС Hanhikivi-1 на півночі Фінляндії.