Уголь из Донбасса оказался недоступным / Фото УНИАН

Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго», яка експлуатує 3 теплоелектростанції, у зв'язку з дефіцитом вугілля через військові дії на Донбасі планує імпортувати вугілля з Росії за ціною 80 доларів за тонну.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на засіданні Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг, повідомив представник компанії «Центренерго».

За його словами, ціна українського вугілля на сьогодні становить близько 850 гривень за тонну. Однак через військові дії на Донбасі і руйнування залізничної інфраструктури це вугілля неможливо доставляти на теплові станції компанії.

Відео дня

Читайте такожЗапропоноване росіянами Україні дешеве вугілля могло бути вкрадене на Донбасі

Як зазначив представник «Центренерго», у компанії вже є напрацювання щодо майбутніх контрактів, але також є низка чинників, що перешкоджають закупівлі імпортного палива, а саме - через існуючі обмеження Національного банку України на купівлю валюти, бо всі розрахунки за контрактами на поставки імпортного палива здійснюються виключно у валюті. Тому представник компанії не зміг назвати конкретних термінів та обсягів поставки вугілля.