Нефть дорожает на фоне положительной статистика из Китая / Wikipedia

На світових торгах у вівторок, 23 вересня, ціни на нафту ростуть після публікації звіту про несподіване зростання виробничої активності в Китаї, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent подорожчали на $0,28 до $97,25 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,38 до $91,25 за барель.

Читайте такожБюджет Росії на 2015 рік буде тріщати по швах, якщо ціна нафти впаде нижче $96Попередній індекс PMI для виробничого сектора Китаю, розрахований банком HSBC, у вересні виріс до 50,5 пункту з 50,2 пункту в серпні при прогнозі 50 пунктів. Саме цим пояснюється зростання цін на нафту, вважають експерти.

Відео дня

Читайте такожDie Welt: Росія наближається до колосальної фінансової кризиЗвіт HSBC також показав, що індекс зайнятості у виробничому секторі Китаю впав до мінімуму за 5,5 року. Міністр фінансів Китаю Лоу Цзівей заявив у неділю, що уряд не стане різко змінювати економічну політику через один показник, а за кілька днів до цього багато економістів знизили прогнози економічного зростання Китаю, спираючись на останню статистику.

Читайте такожЕкс-міністр фінансів РФ: реформ та економічного зростання в Росії не будеЗ початку вересня нафта Brent подешевшала більш ніж на 5 відсотків, і, ймовірно, завершить зниженням третій місяць поспіль за рахунок побоювань надлишкової пропозиції на світовому ринку. Нарада ОПЕК пройде 27 листопада, і деякі аналітики припускають, що організація прийме рішення про скорочення видобутку вперше з 2008 року.