Фото УНИАН

Словацький одержувач та імпортер російського газу, компанія Slovensky plynarensky priemysel (SPP), заявила у понеділок про зниження поставок російського газу через Україну в обсязі близько 10%.

"Компанія SPP зафіксувала в понеділок, 29 вересня, зниження поставок російського газу на рівні близько 10%", - сказав РІА Новини офіційний представник компанії Петер Беднар. За його словами, у другій половині вересня щоденне недопостачання газу становило орієнтовно від 5 до 20%.

Читайте такожПоставки газу до України через Словаччину досягли максимуму з початку вересня

Відео дня

Міністр промисловості республіки Павол Павлис 27 вересня під час телевиступу заявив, що Словаччина може протриматися без поставок російського газу через Україну півроку. За словами міністра, "тестування газових систем і ретельний аналіз ситуації свідчать про те, що Словаччина має такі запаси палива, які дозволять їй півроку прожити без яких-небудь помітних обмежень поставок газу споживачам".

Раніше Павлис повідомляв, що словацька сторона отримала роз'яснення від "Газпрому" - невиконання заявок на поставку газу носить технічний характер.