В Украине из-за боевых действий на Донбассе возник дефицит угля / УЗ

Вуглевидобувні підприємства України у вересні поточного року скоротили видобуток вугілля удвічі - до 3,4 млн. тонн проти 6,7 млн. тонн у вересні 2013 року.

Про це повідомляє Профспілка працівників вугільної промисловості з посиланням на дані Міністерства енергетики і вугільної промисловості.

Згідно з повідомленням, на державних шахтах було видобуто 608,9 тис. тонн вугілля, що в 3,3 раза менше, ніж у вересні 2013 року.

Відео дня

Також повідомляється, що видобуток вугілля в січні-вересні 2014 року скоротився на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до 53,4 млн. тонн. З цього обсягу держшахти видобули 15,354 млн. тонн вугілля, що на 12,3% менше за результат 9 місяців 2013 року.

Читайте такожУкраїна купуватиме вугілля в РосіїЯк повідомляв УНІАН, Україна вперше за тривалий період почне імпортувати енергетичне вугілля для забезпечення потреб теплових електростанцій.

Забезпечити ТЕС вугіллям власного видобутку сьогодні практично неможливо через бойові дії на сході країни, де розташована велика частина діючих шахт.

Близько 47% електроенергії, що виробляється в Україні, генерують АЕС, решту – виробляють ТЕС шляхом спалювання газу і вугілля, а також гідроелектростанції й «зелена» енергетика. Нестача газу і зупинка 80% шахт привели до дефіциту енергоносіїв і, як наслідок, електроенергії.

Довідка УНІАН. Вуглевидобувні підприємства України в 2013 році скоротили видобуток вугілля порівняно з 2012 роком на 2,6% - до 83,7 млн. тонн.