Британия может остановить сделку RWE с российскими олигархами / lenta-ua.net

Міністерство енергетики Великої Британії може заблокувати продаж нафтогазових активів енергогіганта RWE за 5,1 мільярда євро консорціуму російських інвесторів, передає Reuters з посиланням на Financial Times.

Читайте такожНімеччина, незважаючи на санкції, дозволила російському олігархові купити "дочку" RWELetterOne - інвестфонд, заснований російськими бізнесменами Михайлом Фрідманом і Германом Ханом - і RWE хочуть гарантій, що в разі прийняття нових санкцій щодо Росії, яку Захід звинувачує в підтримці сепаратистів на сході України, влада Великої Британії не експропріюють активи в Північному морі, придбані LetterOne у RWE у березні.

За даними FT, міністр енергетики Великої Британії Ед Дейві не хоче давати такі гарантії. Раніше RWE вже висловлювала сумніви в тому, що Британія піде угоді назустріч.

Відео дня

Читайте такожЛондон може перешкодити олігарху з Росії придбати німецьку нафтогазову компаніюМіністерство енергетики Британії не коментує ситуацію.

RWE раніше також повідомила, що продовжує працювати над завершенням операції з продажу RWE Dea. У серпні угода була схвалена Міністерством економіки Німеччини.

Фрідман і його партнери заснували L1 після продажу частки в ТНК-BP державній "Роснефти" під керівництвом Ігоря Сєчіна. Вони отримали за свою половину в компанії близько $28 мільярдів при загальній вартості угоди в $55 мільярдів.

Реверсні поставки газу в Україну йдуть, в тому числі, за контрактом з німецькою RWE.