Путин / Reuters Reuters

Президент Росії Володимир Путін сподівається, що учасникам тристоронніх переговорів Україна - Євросоюз - РФ вдасться найближчим часом домовитися і поставити крапку у всіх газових спорах із Україною.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав на прес-конференції в Белграді (Сербія). 

«Сподіваюся, що нам вдасться найближчим часом. Ось сьогодні у мене вже почнуться зустрічі в Італії, зокрема і з цього питання. Наші партнери перебувають з нами в контакті - і європейські, і українські. Сподіваюся, що їм вдасться про все домовитися і поставити крапку у всіх спорах», - сказав Путін.

Відео дня

Читайте такожПутін пригрозив скороченням поставок газу через Україну

Як повідомляв УНІАН, переговори щодо врегулювання цінового питання між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» тривають з травня. 

26 вересня на переговорах у Берліні Єврокомісія запропонувала Україні придбати у російського «Газпрому» на умовах передоплати 5 млрд кубометрів природного газу за ціною 385 дол. за 1 тис. куб. м для проходження осінньо-зимового періоду. 

Консультації між Україною і Євросоюзом відбулися у Брюсселі 2 жовтня.

Читайте такожПродан: 21 жовтня навряд чи вдасться поставити крапку в газових переговорах із Росією

Сьогодні, 16 жовтня, віце-президент Єврокомісії з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер заявив, що тристороння зустріч Україна - Росія - Євросоюз із врегулювання спірних газових питань між Києвом і Москвою відбудеться 21 жовтня у Брюсселі.