Казахстан пересмотрит бюджет из-за падения цен на нефть  / yvision.kz

Зниження цін на нафту підштовхнуло уряд Казахстану до перегляду держбюджету. Про це повідомив перший віце-міністр Казахстану Бахітжан Сагінтаєв, передає Zakon.kz.

«Уряд переглядає бюджет з урахуванням того, що нафта може опуститься до $80 за барель», - заявив чиновник. На питання про те, що буде з бюджетом, якщо ціна на нафту знизиться до $60 за барель, Сагінтаєв знизав плечима й додав: «Подивимося».

Читайте такожУкраїнський інтерес в нафтовому цінопадіРаніше директор департаменту аналітики інвестиційної компанії Private Asset Management Дамір Сейсебаєв зазначав, що стрімке зниження цін на нафту не так катастрофічно для Казахстану, як це було, наприклад, в 2008 році.

Відео дня

Читайте такожКраїни Перської затоки на засіданні ОПЕК виступлять проти зниження видобутку нафтиНагадаємо, ціна на нафту марки Brent 16 жовтня склала до $86,76 за барель. Посилення геополітичної ситуації на Близькому Сході останнім часом призвело до того, що ціни на нафту різко впали. Так, за останні 3 місяці ціна нафти подешевшала на 21,7%, Brent втратила $25.