Цены на нефть продложили рост / Wikipedia

На світових торгах у вівторок, 21 жовтня, ціни на нафту підвищуються на тлі підвищеного попиту в Китаї, але надлишок пропозиції стримує зростання, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на Brent вже подорожчали на $0,18 до $85,58 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,30 до $83,01 за барель.

Розрахункове споживання нафти в Китаї у вересні підвищилося на 6,2 відсотка порівняно з серпнем до 10,3 мільйона барелів на добу, що стало максимальним зростанням з лютого.

Відео дня

Читайте такожУдешевлення нафти не призведе до зниження цін на бензин в Україні - експертиЯк відзначають експерти, враховуючи підвищення промислового виробництва, у майбутньому можна очікувати зростання споживання нафти в Китаї. Це може штовхнути ціни вгору, але світове споживання залишиться слабким у найближчому кварталі.

Промислове виробництво в Китаї у вересні зросло на 8 відсотків порівняно з минулим роком після 6,9% зростання в серпні, а зростання ВВП в третьому кварталі сповільнилося до 7,3 відсотка з 7,5 відсотка в другому кварталі.

Експерти вважають, що коливання цін буде незначним. Ринок в очікуванні рішення ОПЕК.

Читайте такожКраїни Перської затоки на засіданні ОПЕК виступлять проти зниження видобутку нафтиНапередодні наради 27 листопада деякі країни ОПЕК дали зрозуміти, що організація не буде знижувати обмеження на видобуток нафти з нинішніх 30 мільйонів барелів на добу. Однак зниження світових цін на нафту може позначитися на видобутку сланцевої нафти в США, близько третини якої стане збитковою при ціні продажу нижче $80 за барель.