Решение ФРС США не стало неожиданностью для рынка / Фото УНИАН

"Комітет продовжує спостерігати фундаментальну міцність економіки, достатню для підтримки просування до максимальної зайнятості в контексті цінової стабільності", - йдеться в повідомленні Федерального комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC), передає Reuters.

На думку американського центробанку, недавня волатильність на фінансових ринках, затухаюче зростання в Європі і слабкий прогноз інфляції лише незначною мірою вплинуть на просування до орієнтирів зайнятості та зростання споживчих цін.

ФРС вказала на зміцнення ринку праці, наголосивши, що його слабкість "поступово зменшується".

Відео дня

Регулятор, у цілому, зберіг формулювання щодо процентних ставок, повідомивши, що вони залишаться низькими протягом "значного часу" після завершення скупки облігацій.

Терміни і темпи підвищення ключової ставки, що знаходиться зараз на рекордно низькому діапазоні 0,00-0,25 відсотка річних, будуть залежати від інформації, що надходить.

Стосовно інфляції ФРС визнала, що низькі ціни на енергоносії поряд з іншими факторами чинять знижувальний тиск на споживчі ціни, проте економіка в цілому повинна рухатися до орієнтиру центробанку на рівні 2 відсотків.

Читайте такожЦіни на нафту піднялися вище позначки $87 на статистиці зі США"Комітет вважає, що ймовірність того, що інфляція буде стійко триматися нижче 2 відсотків дещо знизилася з початку цього року", - йдеться в повідомленні.

Рішення про припинення скуповування облігацій очікувалося ринками. Щомісячна скупка поступово скорочувалася з $85 мільярдів до $15 мільярдів у рамках плавної відмови ФРС від політики, спрямованої на боротьбу з наслідками спаду 2007-2009 років і пожвавлення економіки.

ФРС продовжить щомісяця реінвестувати доходи з цінних паперів із терміном обігу, що означає збереження балансу центробанку в обсязі $4 трильйонів у осяжному майбутньому.