Межбанк будет работать з 10:00 / Фото УНИАН

Національний банк України переніс час відкриття торгів на міжбанківському валютному ринку на годину раніше, з 10-00 на 9-00 ранку.

Про це йдеться в постанові НБУ від 3 листопада №703, опублікованій на сайті НБУ. Постанова набуває чинності сьогодні.

Згідно з документом, час функціонування системи підтвердження угод на міжбанківському валютному ринку України в робочі дні, протягом якого банки проводять операції купівлі-продажу валюти та/або банківських металів, починається з 9-00, тоді як раніше валютний міжбанк відкривався з 10-00 ранку.

Відео дня

Також у рамках постанови Нацбанк закріпив за собою право оперативно попереджати учасників ринку про зміну часу роботи валютного міжбанку, при тому що раніше було передбачено попередження не пізніше ніж за два робочих дні до змін.

Читайте такожБанк Росії більше не готовий витрачати мільярди доларів на день для підтримки рубляЯк повідомляв УНІАН, Нацбанк має намір щоденно проводити валютні інтервенції у вигляді аукціонів невеликих обсягів за голландською схемою, щоб знайти нормальний рівноважний рівень курсу або стабілізувати курс на нинішньому рівні.

Сьогодні, 5 листопада, НБУ оголосив про проведення 5 листопада аукціону з продажу іноземної валюти за гривні загальним обсягом до 5 млн дол.