Минфин отбирает банки для бюджетных учреждений / Фото УНИАН

Міністерство фінансів України розробило новий порядок відбору банків для обслуговування бюджетних установ, що передбачає нові критерії відбору фінустанов. Про це повідомив директор департаменту фінансової політики Мінфіну Володимир Коцюба в ході круглого столу.

За словами чиновника, у міністерства вже є певні напрацювання з питання відбору банків для обслуговування бюджетних установ, які обговорювалися з Національним банком України та громадськістю.

«Щодо зарплатних проектів. На сьогодні нами відпрацьовано проект, він перебуває на стадії узгодження і найближчим часом буде винесений на Кабінет міністрів», - сказав Коцюба.

Відео дня

Читайте такожТри банки позбавили права виплачувати зарплату бюджетникамЗа його словами, проект передбачає додаткові вимоги до банків, які обслуговують бюджетні установи, в тому числі виконання норм законодавства і відсутність заходів впливу НБУ, обов'язкова участь банку в будь-якій національній платіжній системі, а також наявність ОВДП у портфелі банку на суму не менше 20% регулятивного капіталу.

Водночас чиновник наголосив, що є низка бюджетних програм, які повинні обслуговуватися виключно в державних банках, але не уточнив їх перелік.