Фото УНИАН

Для цього хочуть розробити єдину тендерну довідку, яку видаватимуть центри з надання адміністративних послуг, повідомила прес-служба міністерства.

Згідно з повідомленням, для цього необхідно внести зміни в Закон України "Про адміністративні послуги" та врегулювати питання підтвердження окремих кваліфікаційних даних шляхом подання єдиної тендерної довідки на рівні законодавства про державні закупівлі.

Читайте такожСьогодні МОЗ планує почати масове розкриття пропозицій із держзакупівлі ліків

Відео дня

Також у відомстві нагадали про дію норми Закону "Про здійснення державних закупівель", що передбачає відмову в участі у тендерних торгах у випадку доведеного факту антиконкурентних узгоджених дій у минулому.

Як повідомляв УНІАН, 10 квітня 2014 року Верховна Рада України з другої спроби прийняла закон про державні закупівлі, що входить у пакет необхідних до прийняття законодавчих актів з боротьби з корупцією у сфері державних фінансів. Закон передбачає поступовий перехід від паперової до електронної системи ведення торгів з держзакупівель.

Колишнє законодавство у сфері держзакупівель, що діяло до квітня поточного року, дозволяло владі країни виводити з державного бюджету України близько 150 млрд грн на рік шляхом зловживань на тендерах.