REUTERS

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб продовжив роботу тимчасової адміністрації в неплатоспроможному «Терра Банку» до 22 грудня, повідомили УНІАН у прес-службі фонду.

У фонді нагадали, що «Укрінбанк» продовжує здійснювати виплати вкладникам банку в розмірах гарантованої суми.

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 22 серпня ввів тимчасову адміністрацію в «Терра Банк» строком на 3 місяці, до 22 листопада, на підставі рішення Нацбанку про визнання банку неплатоспроможним.

Відео дня

Наглядова рада «Терра Банку» 24 липня тимчасово усунла від виконання обов'язків голлови правління банку Олега Савощенка до 1 вересня і призначила виконувачем обов'язків голови правління Ігоря Шевченка.

На початку серпня акціонери банку повідомили про підготовку конкурсу для залучення інвесторів для виходу банку зі складного положення, в якому він опинився за період роботи під керівництвом президента банку Кирила Шевченка.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 28 жовтня здійснює виплати гарантованої суми відшкодування вкладникам неплатоспроможного «Терра Банку» через відділення уповноваженого Фондом «Укрінбанку».

Читайте такожЄБРР знайде консультанта для реформування Фонду гарантування вкладів

Довідка УНІАН. «Терра Банк» працював на ринку України з 1996 року і входив до групи середніх фінустанов за розміром активів. За інформацією на сайті банку, з грудня 2013 року його основним акціонером став голова наглядової ради Сергій Клименко, тоді як колишній власник Руслан Циплаков вийшов зі складу акціонерів.