Центробанк РФ / www.photo-moskva.ru

Про це заявляють трейдери валютного ринку, пише Прайм.

"Виставлялися великі лоти за котируваннями істотно нижче ринку, що відповідає поведінці гравця, спрямованого на зниження курсу валюти, - розповідає трейдер Металлинвестбанка Сергій Романчук. - Гарантувати, що це був саме Банк России, неможливо, оскільки така інформація не є публічною, але з того стилю, як виставлялися заявки і за того градусу ажіотажу, який панував на ринку до цих продажів, можна впевнено припускати, що це був ЦБ".

Читайте такожДолар уперше в історії Росії піднявся вище 53 рублів, євро - вище 66

Відео дня

Заступник начальника аналітичного управління банку "Зеніт" Володимир Євстіфеєв зауважує, що зниження нафтових котирувань доповнює набір негативних факторів для рубля. "Девальваційні очікування зростають, тоді як крім технічних у російської валюти не залишається інших причин, щоб зупинити ослаблення. На поточному тижні рубль, імовірно, продовжить втрачати позиції на тлі тиску, що чиниться з боку сировинних майданчиків. Тим не менше, дії Центробанку щодо обмеження рублевої ліквідності, що надається банкам, можуть допомогти збити високу напруженість на локальному ринку", - зазначає Євстіфеєв.

Старший трейдер банку "Глобекс" Ігор Зеленцов каже, що підтримку рублю на даний момент може надати лише стабілізація ціни на нафту. Інші чинники зараз, на його погляд, виглядають другорядними і малозначущими.

На 15.00 рубль втрачає 1,81 рубля до долара і перебуває на позначці 52,21 рубля за долар, причому слабшаючи на 2,2 рубля проти євро - до 65,1 рубля за євро. Бівалютний кошик зростає на 1,98 рубля, до 58 рублів. Раніше протягом дня долар досягав позначки 53,95 грн, а євро піднімався до 67,29 руб - нові рекордні максимуми.

Нагадаємо, раніше УНІАН повідомляв, що в Росії рубль впав до історичного мінімуму, ринок акцій впав.