REUTERS
 

Національний банк України продовжив до березня 2015 року обмеження на зняття готівкової валюти з поточних і депозитних рахунків в еквіваленті 15 тис. грн на добу на одного клієнта.

Про це йдеться в постанові правління НБУ №758 від 1 грудня, текст якої має у своєму розпорядженні УНІАН. Документ набуває чинності з 3 грудня 2014 року.

Регулятор також продовжив обмеження на продаж готівкової іноземної валюти або банківських металів одній особі за один робочий день у сумі, що не перевищує в еквіваленті 3 тис. грн, у рамках однієї фінустанови.

Відео дня

Постановою також продовжується обмеження максимальної суми зняття готівки з рахунку клієнта в розмірі до 150 тисяч гривень на день.

Читайте такожНБУ може відмовитися від індикативного валютного курсу, який діє з вересня

Як повідомляв УНІАН, Нацбанк для стабілізації курсу гривні, яка з початку року знецінилась до долара США майже вдвічі, встановив ряд обмежень на валютному ринку, включаючи підвищення норми обов'язкового продажу валютної виручки експортерами до 75%.

Як пояснила голова НБУ Валерія Гонтарева, встановлені обмеження є тимчасовими і будуть скасовані у міру стабілізації валютного ринку. Зокрема, за її словами, наступним кроком може стати відміна обмежень з дострокового вилучення валютних депозитів і заборони на виплату банками дивідендів.