REUTERS

Мінекономрозвитку подасть на розгляд парламенту 16 законів, які дадуть можливість отримати 500 млн дол. від Світового банку, заявив на брифінгу в Києві новий міністр економічного розвитку та торгівлі Айварас Абромавічус.

«Ми плануємо внести до парламенту 16 законів, що дають можливість отримати фінансування у розмірі 500 млн дол. від Світового банку», - заявив він.

Міністр зазначив, що під його керівництвом Мінекономрозвитку планує до кінця року запустити реформу управління державними підприємствами для підвищення їх ефективності, а також розробити законопроекти з дерегулювання економіки.

Відео дня

Читайте такожМіністри-іноземці пообіцяли, що результати реформ українці побачать вже за рік

«Мене здивувала кількість освічених людей у міністерстві, які були розчаровані повільними темпами реформ», - сказав Абромавічус.

Також міністр економічного розвитку та торгівлі зазначив, що отримав багато привітань у зв'язку зі своїм призначенням, у тому числі й від своїх колишніх колег по інвестиційному бізнесу з Росії.

Читайте такожНові міністри, які прийняли громадянство України, розуміють українську - Квіт

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада України 2 грудня затвердила склад Кабінету міністрів. «За» відповідну постанову проголосували 288 із 339 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі (при необхідних 226).