Фото УНИАН

Національний банк України має намір ще на три місяці продовжити термін погашення банками основної суми заборгованості перед НБУ за кредитами для підтримки і збереження ліквідності, повідомляється на сторінці регулятора в соціальній мережі Facebook з посиланням на заяву голови Нацбанку Валерії Гонтаревої в ході сьогоднішньої зустрічі з керівниками найбільших банків в НБУ.

Як повідомляється, голова НБУ назвала ситуацію на валютному ринку стабільною і заявила, що регулятор продовжить проведення валютних аукціонів для встановлення курсових орієнтирів.

Також банкіри обговорили проблеми на сході України, включаючи зупинку українськими банками діяльності в зоні проведення антитерористичної операції, можливості поступової амортизації втрат і механізми роботи з готівкою в зоні АТО.

Відео дня

Читайте такожБанківській системі України для стабілізації потрібно 170 млрд гривень

Як повідомляв УНІАН, політична невизначеність в країні спровокувала відплив вкладів з банків, який за січень-жовтень становив 12,6% за гривнєвими депозитами і 23,2% – за валютними.

Для підтримки ліквідності банків Нацбанк надає банкам кредити рефінансування, обсяг яких у січні-жовтні становив 152,2 млрд грн, що в 4 рази більше за показник аналогічного періоду минулого року.

Також регулятор надає підтримку банкам у вигляді кредитів для поліпшення ліквідності на триваліші териіни. 5 вересня Нацбанк ухвалив рішення про продовження термінів погашення банками таких кредитів на 3 місяці.