REUTERS

За дане рішення проголосували 264 народних депутата за необхідних 226.

Прийнятий законопроект передбачає контроль трансфертного ціноутворення не лтше за товаропотоком, але і за фінансовими операціями, а також забезпечення контролю у випадках, коли між компанією і кінцевим вигодонабувачем існує ланцюжок контрагентів. Крім того, документ встановлює механізм порівняння цін, які українські компанії виставляють своїм зарубіжним контрагентам, і цін на товарних біржах.

«Даний законопроект регулює набагато більше питань щодо трансфертного ціноутворення, у тому числі з фінансових операцій, цінних паперів, які використовуються для виведення доходів за межі України», - сказав заступник міністра фінансів України Денис Фудашкін, представляючи законопроект у парламенті.

Відео дня

Читайте такожПодання звітності з трансфертного ціноутворення перенесли на півроку

Читайте такожконтролю за трансфертним ціноутворенням

Під контроль Державної фіскальної служби потрапить широкий спектр господарських операцій, включаючи операції з комісіонерами - нерезидентами і з кількома непов'язаними між собою посередниками. Водночас скасована норма про пріоритетність джерел інформації про ціни та рентабельності. Платники податків і фіскальні органи матимуть право використовувати будь-які загальнодоступні джерела інформації, що дозволяють отримувати необхідний рівень співвідношення комерційних і фінансових умов контрольованих операцій.