Фото УНИАН

Про це йдеться у дослідженні «Індекс інвестиційної привабливості України», яке щокварталу подає Європейська Бізнес Асоціація.

Читайте такожНацбанк сьогодні вирішив знизити офіційний курс гривні

Відео дня

Індекс враховує думку керівників 122 провідних українських та іноземних компаній.

«Близько 30% опитаних вважають конфлікт на Донбасі одним з основних негативних чинників розвитку та економічного зростання України за європейським зразком. Близько 28% керівників серед негативів відзначають несприятливі наслідки тимчасових нововведень з боку Нацбанку», - сказано в дослідженні.

Причому 27% респондентів, згідно з дослідженням, незадоволені відсутністю реформ. «Ми опинилися в ситуації, коли існує багато рецептів виведення країни з кризи, але у перших осіб країни не вистачає політичної волі і рішучості запровадити ці прогресивні зміни в життя», - зазначають автори опитування.

Ще одна проблема, що хвилює бізнесменів, - неефективна боротьба з корупцією та адміністративний тиск, особливо в органах місцевої влади.

Усі ці негативи, як зазначають у ЄБА, призвели до зниження загального Індексу інвестпривабливості України до мінімуму - у 2,5 балу із 5 можливих.

«Однак, незважаючи на невизначеність і невтішні прогнози, бізнес продовжує працювати на території України і дуже сподівається на те, що наступний рік буде успішнішим для економіки країни», - резюмували в ЄБА.

Раніше УНІАН повідомляв, що у грудні S&P знизило кредитний рейтинг України до "ССС" з негативним прогнозом.

Також повідомлялося, що в листопаді бізнес чекав від нового уряду встановлення миру на Донбасі, проведення податкової реформи, ефективної боротьби з корупцією, скорочення державних витрат і послідовного виконання положення Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом.