Фото УНИАН

Ця сума становить 8,1 відсотка від загальної суми виданих кредитів, повідомляє snob.ru із посиланням на сайт центробанку РФ.

Усього від початку 2014 року прострочена заборгованість зросла більше ніж у півтора разу. За підсумками листопада простроченим виявився кожен шостий кредит. За оцінками колекторського агентства «Секвоя кредит консолідейшн», заборгованість росіян може збільшитися у 2015 році ще на 60 відсотків.

Читайте такожУ Росії ставка за іпотекою перевищила психологічно прийнятний для позичальників рівень

Відео дня

Платіжна дисципліна росіян погіршилася у грудні. Причому приріст кредитів скорочується, з початку року він склав всього 13,2 відсотка проти 24,8 відсотка у 2013 році.

Загальний обсяг кредитів фізосіб від початку року зріс на 14,6 відсотка до 10,9 трильйона рублів. У листопаді він збільшився на 96,6 мільярда. 78 відсотків кредитів і 90 відсотків непогашених вчасно сум припадає на споживчі кредити, надані в точках продажів, нецільові кредити та кредити за кредитними картками.

Раніше УНІАН повідомляв, що на 1 листопада 2014 року прострочена заборгованість росіян за кредитами оновила трирічний максимум, склавши 869,9 млрд рублів.