REUTERS

Президент РФ Володимир Путін підписав федеральний закон «Про внесення зміни до статті 23 федерального закону «про федеральному бюджеті на 2014 рік і на плановий період 2015 і 2016 років», повідомляють "Ведомости".

Документ був ухвалений Держдумою 19 грудня і схвалений Радою Федерації 25 грудня. Він, зокрема, передбачає право уряду в ході виконання бюджету у 2014 р. здійснювати з метою підвищення капіталізації російських банків майновий внесок у майно «Агентства зі страхування внесків» (АСВ) у розмірі до 1 трлн руб. шляхом передачі облігацій федерального позики.

Читайте такожРубль може впасти до 120 за долар - російські економістиЯк зауважив у ході обговорення у верхній палаті парламенту заступник голови комітету Ради Федерації з бюджету і фінансових ринків Микола Журавльов, на докапіталізацію матиме право будь-який банк, але в межах суми його основного капіталу. При цьому сенатори рекомендували раді директорів АСВ забезпечити справедливий доступ банків до виділених коштів, а також враховувати репутацію і характер діяльності кредитних організацій за останні місяці.

Відео дня

«Ми не повинні давати грошей тим, хто спекулював і чинив тиск на російський рубль», - наголосив Журавльов.