Фото УНИАН

Національний банк України пояснює рішення про віднесення «Імексбанку» до категорії неплатоспроможних порушеннями банківського законодавства і невжиттям акціонерами банку заходів для їх усунення, повідомляється на сайті регулятора.

«Враховуючи невідповідність діяльності «Імексбанку» вимогам банківського законодавства і нормативно-правових актів Національного банку України, невжиття банком достатніх і своєчасних заходів для усунення порушень, що стало підставою для віднесення його до категорії проблемних, відсутність розробленого банком плану фінансового оздоровлення, а також враховуючи фінансовий стан банку, правління НБУ 26 січня ухвалило рішення про віднесення банку до категорії неплатоспроможних», - говориться в повідомленні.

За інформацією НБУ, в банку було введено особливий режим контролю за діяльністю шляхом призначення куратора з серпня 2014 року у зв'язку з погіршенням ліквідності та повідомленнями клієнтів про невчасне виконання зобов'язань.

Відео дня

З 15 січня 2015 року банк був віднесений до категорії проблемних, проте банк у встановлений термін не представив до НБУ план фінансового оздоровлення.

Крім того, Нацбанк виявив операції з дострокового повернення інвесторам коштів, залучених на умовах субординованого боргу, проведені банком всупереч вимогам регулятора.

Читайте такожВ Україні можуть ліквідувати ще три неплатоспроможні банки

Як повідомляв УНІАН, Фонд гарантування вкладів фізосіб увів тимчасову адміністрацію в «Імексбанк», що входить до групи великих, на підставі рішення Національного банку України про визнання банку неплатоспроможним. Тимчасова адміністрація введена строком на 3 місяці, до 26 квітня, тимчасовим адміністратором банку призначений Юрій Северин.

«Імексбанк» (Одеса) працює на ринку України з 1994 року і входить до групи великих банків.

У липні 2014 року основний акціонер банку, народний депутат і член парламентського комітету з фінансів і банківської діяльності Леонід Клімов зменшив свою участь в статутному капіталі банку до 36,7917% з 41,0608%.

У листопаді 2014 року акціонери банку на загальних зборах ухвалили рішення поповнити статутний капітал фінустанови на 150 млн. грн.