REUTERS

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявляє, що білоруська влада не планувала в кінці 2014 року девальвувати національну валюту, але населення зробило все для того, аби це сталося, пише «Білоруський партизан».

"Ми не збиралися девальвувати рубль. І я тоді сказав, що якщо ви будете бігати по обмінниках, ви нас підштовхнете до того, що ми будемо змушені, щоб не виснажити наші золотовалютні резерви, відпустити рубль у вільне плавання", - сказав Лукашенко на прес-конференції в четвер у Мінську.

"То які до мене претензії? Я знав, що ви, як справжні білоруси, мене не послухаєте. Ви за минулий рік купили 60 тис. автомобілів. Ви в даному випадку з Росії вивезли все, що було, з Москви і Пітера", - продовжив глава держави.

Відео дня

Читайте також У Білорусі з "дармоїдів" щорічно збиратимуть по $240

"Біднота в Білорусі - не протиснутися на дорогах", - зауважив президент.

"Ми постаралися швидко, як вміємо, провести певні заходи. Вам добре відомі ці заходи... Поки вийшло, подивимося, як буде далі", - заявив він.

Читайте такожУ Білорусі скасували збір на купівлю валюти населенням

Лукашенко також попросив пресу поменше писати про курс нацвалюти і девальвацію.

"Все це робиться спокійно, без особливого надриву. Фінанси люблять тишу. Я натякаю в цій аудиторії. Тихше, якщо ви хочете, щоб було краще", - порадив Лукашенко журналістам.