/ kievcity.gov.ua

Україна має намір реструктуризувати боргові зобов'язання за єврооблігаціями найближчим часом, однак це не стосується виплат за $3 млрд євробондів, які купила Росія, пише The Wall Street Journal з посиланням на свої джерела.

За словами джерел видання, виплата $3 млрд євробондів, придбаних Росією в 2013 році, не є предметом нинішніх переговорів щодо реструктуризації. Вони, швидше за все, будуть повністю погашені в грудні 2015 року.

Поки що Київ регулярно проводить виплати, незважаючи на зменшення фінансових резервів. У той же час Росія може зажадати дострокового погашення, оскільки Київ перевищив ліміт боргу до ВВП, пише «Дзеркало тижня».

Відео дня

В України зараз близько $18 млрд суверенних єврооблігацій, у тому числі $3 млрд боргу Росії, і ще $4 млрд за квазі-суверенними єврооблігаціями.

Раніше повідомлялося, що РФ загрожує достроково вимагати $3 млрд за кредитом Путіна-Януковича.

Читайте такожМісія МВФ продовжила свою роботу в Україні - джерело

Як відомо, 17 грудня 2013 року президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на $15 млрд. Україна встигла отримати тільки перші $3 млрд шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками (євробонди були випущені 20 грудня з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%).