REUTERS

Президент Росії Володимир Путін заявив, що РФ зберегла видатки на закупівлю озброєнь, попри «оптимізацію бюджетних видатків».

Як передає власний кореспондент УНІАН в Росії, про це він сказав на зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу і міністром фінансів РФ Антоном Силуановим

«У уряді завершено велику роботу з оптимізації бюджетних видатків. Добре відомо, що одна з істотних статей видатки – це видатки на оборону, безпеку, на силові відомства загалом. У зв'язку з цим хотів би подякувати вам за те, що, попри виконану роботу з оптимізації, вдалося зберегти основні параметри держоборонзамовлення і програми озброєння, що надзвичайно важливо для того, щоб досягнути планованих параметрів з оновлення армії і флоту», - сказав Путін.

Відео дня

Крім того, він заявив, що мають бути продовжені роботи з реконструкції і будівництва нових військових містечок, повинні бути вирішені заплановані на цей рік питання, пов'язані з наданням житла. Також цього року мають бути проіндексовані пенсії військовим пенсіонерам.

При цьому Силуанов запевнив, що фінансові ресурси на військові цілі є.

Читайте такожПутін вирішив особисто розпоряджатися коштами Фонду національного добробуту

Довідка УНІАН. Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати обстановку на Донбасі. За безпосередньої участі російських спецслужб і підтримки російської армії на Донбасі було створено так звані Донецьку і Луганську «народні республіки». РФ поставляє терористам озброєння і направляє на Донбас найманців і свої регулярні війська.

Через ці дії США, Євросоюз, Канада, Японія, Австралія й низка інших країн ввели проти Росії санкції.

Сьогодні, 6 березня, міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що подальша агресія Російської Федерації проти України або порушення досягнутих у лютому мінських домовленостей призведе до введення Європейським Союзом нових санкцій проти цієї країни.

Хеммонд підтвердив, що серед можливих обмежень обговорюється відключення Росії від системи SWIFT, відзначивши, що така міра мала б дуже серйозні наслідки для російської економіки.

Глава польського МЗС Гжегож Схетина порівняв відключення Росії від системи SWIFT з ефектом атомної бомби і назвав це «остаточним заходом».

Cхетина додав, що ЄС може ввести нові санкції проти РФ у разі, наприклад, нападу на Маріуполь.

Як повідомляв УНІАН, уряд РФ упродовж тижня скоригує поправки до бюджету на 2015 рік. Поправки до бюджету розроблено Мінфіном РФ, виходячи з уточненого макроекономічного прогнозу Мінекономрозвитку на 2015 рік, що передбачає зниження ВВП на 3% за ціни на нафту в 50 доларів за баррель та інфляцію в 12%. 

Дефіцит бюджету, згідно з проектом, у 2015 році становив 3,8% ВВП (2,76 трильйона рублів). Доходи бюджету нинішнього року суттєво скоротяться і плануються на рівні 12,45 трильйона рублів. Мінфін через очікуване зниження доходів федерального бюджету в 2,7 трильйона рублів проситиме парламентаріїв вирішити покрити зниження за рахунок коштів Резервного фонду, нагромадженого в минулі роки.