REUTERS

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів України.

За інформацією Мінфіну, участь у презентації візьмуть міністр фінансів України Наталія Яресько, голова Національного банку Валерія Гонтарєва, урядовий уповноважений з питань управління держборгом Віталій Лісовенко, голова правління державного «Укрексімбанку» Олександр Гриценко, а також голова місії МВФ в Україні Микола Георгієв.

Мінфін запропонував кредиторам, охочим взяти участь у презентації, зареєструватися через сайт компанії Lazard, яка поряд із компанією White & Case визначена Кабінетом міністрів радником України з питань реструктуризації зовнішньої заборгованості.

Відео дня

Читайте такожнаполягає на завершенні переговорів про реструктуризацію частини зовнішньої заборгованості України не пізніше червня

Як повідомляв УНІАН, 11 березня МВФ схвалив нову програму кредитування України з використанням механізму розширеного фінансування загальним обсягом 17,5 млрд дол. терміном на 4 роки. Нова програма передбачає доступ до міжнародного фінансування реформ в Україні в обсязі близько 40 млрд дол. і реструктуризацію частини зовнішнього боргу в обсязі 15 млрд дол.

Кабінет міністрів за пропозицією Мінфіну 4 квітня затвердив перелік боргових зобов'язань для реструктуризації, після якої співвідношення держборгу до ВВП не повинно перевищувати 71% ВВП до 2020 року, а боргове фінансування бюджету - 10% ВВП. Реструктуризація торкнеться зовнішніх боргів, що виникли до 28 лютого 2014 року, і буде включати частину зовнішнього боргу України, гарантовані державою зовнішні борги і квазісуверенні борги - єврооблігації держбанків, «Укрзалізниці», міста Києва.

Україна не виставляла яких-небудь чітких пропозицій до кредиторів, запевнивши, що всі кредитори будуть у рівних умовах. На думку низки експертів, однією з можливих пропозицій стане списання 30-35% боргу, що може виявитися неприйнятним для кредиторів. Зокрема, комітет основних утримувачів євробондів України на чолі з американським інвестиційним фондом Franklin Templeton, що веде переговори з Мінфіном, вже заявив, що не готовий до списання боргу.