REUTERS

Банківська система України за підсумками січня-березня 2015 року отримала 80,9 млрд грн збитків, повідомляється на сайті Національного банку України.

За інформацією НБУ, доходи банків у січні-березні 2015 року порівняно з аналогічним періодом 2014 року зросли на 53,6% і становлять 77,5 млрд грн, витрати зросли удвічі - до 158,4 млрд грн.

При цьому в НБУ повідомили, що 80% збитків сформовано неплатоспроможними банками, в яких діють тимчасові адміністрації. Найбільше на негативний результат банківської системи вплинули банки «Надра», «Дельта Банк», «Імексбанк», сукупний збиток яких становив майже 60 млрд грн.

Відео дня

За даними регулятора, збитки працюючих банків в I кварталі 2015 року становили 16,2 млрд грн.

У НБУ відзначили, що негативний фінансовий результат банків сформувався насамперед за рахунок значних обсягів відрахувань у резерви на можливі втрати від активних операцій, у тому числі за кредитами позичальників, платоспроможність яких погіршилася. 

«За I квартал цього року відрахування в резерви в 7,2 разу перевищили їх обсяги за відповідний період минулого року. Основний обсяг резервів було сформовано в лютому. У березні на тлі стабілізації на валютному ринку темпи нарощування відрахувань у резерви сповільнилися», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, банківська система України за підсумками січня-лютого 2015 року отримала 74,5 млрд грн збитків. 

У 2014 році банківська система України отримала 52,966 млрд грн збитків.