Фото wikipedia.org

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до фінансової угоди, ЄІБ надасть Україні кредит у розмірі 200 млн євро на реалізацію протягом 2015-2020 років низки заходів для подолання негативних наслідків геополітичних подій у східних регіонах України, у тому числі забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб, відновлення головних інфраструктурних об'єктів на території районів Донецької та Луганської областей, які перебувають під контролем Української держави.

Читайте такожЄІБ до кінця 2016 року збільшить обсяг кредитів в Україні до €3 мільярдів

Відео дня

Кредит надаватиметься у вигляді траншів у розмірі від 15 до 40 млн євро. Серед основних заходів – відновлення інфраструктури та покращення умов надання комунальних послуг (централізованого водопостачання і водовідведення, постачання електроенергії, централізованого теплопостачання), ремонт автомобільних доріг, залізничних колій, мостів, а також ремонт пошкоджених адміністративних будівель і соціальної інфраструктури.

Також у рамках Проекту передбачається реалізація низки інфраструктурних проектів у Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях і створення умов для повернення тимчасово переміщених осіб у місця їх колишнього проживання.

Фінансову угоду було підписано 22 грудня 2014 року в місті Києві прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком та віце-президентом Європейського інвестиційного банку Ласло Бараньяємом.

Раніше УНІАН повідомляв, що голова Донецької військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко заявив журналістам, що на відбудову міст і сіл Донецької області, постраждалих внаслідок розв'язаної проросійськими сепаратистами війни, потрібно не менше 3,5 млрд грн.