Про це повідомили агентству УНІАН у прес-службі банку.

«ПриватБанк» ініціював проти Російської Федерації арбітражний розгляд про захист втрачених у Криму інвестицій. Арбітражний суд сформований і буде здійснювати розгляд відповідно до Арбітражного регламенту Комісії Організації Об'єднаних Націй з права міжнародної торгівлі (ЮНСІТРАЛ)», - йдеться в повідомленні.

За інформацією банку, арбітражний розгляд відбудеться в Гаазі (Нідерланди), а суму позову визначить спеціальна комісія західних експертів.

Відео дня

Читайте такожПриватБанк запропонував кредиторам продовжити терміни погашення за єврооблігаціями

Як повідомляв УНІАН, державний «Ощадбанк» подав позов відносно Російської Федерації про відшкодування збитків на загальну суму близько 15 млрд грн, завданих у результаті незаконної анексії Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду сьогодні, 8 липня, закликав й інші українські держкомпанії наслідувати приклад «Ощадбанку», щоб притягнути Росію до відповідальності та вимагати відшкодування збитків.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що Кабінет міністрів підготував пакет позовів у міжнародні суди проти Росії за анексію Криму, які будуть направлені в різні суди, «починаючи від Морського арбітражу і закінчуючи судом у Гаазі». Президент пояснив, що позови стосуються питань, починаючи від захисту власності й закінчуючи персональною відповідальністю тих чи інших осіб.

За даними Мін'юсту, загальна сума вимог за судовими спорами до України від міжнародних інвесторів та інших юридичних осіб становить близько 170 млрд грн.