Фото УНИАН

Про це заявила голова НБУ Валерія Гонтарева на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності.

"Все написано на папері. Якщо акціонер виконає свої зобов'язання - все буде добре, якщо ні - до Фонду гарантування... Термін - до кінця літа", - сказала вона.

Відео дня

За її словами, основний акціонер банку - народний депутат Костянтин Жеваго взяв на себе зобов'язання конвертувати в капітал 1,5 млрд грн депозитів великих юридичних та фізичних осіб і, крім того, погасити 4 млрд грн кредитів, виданих інсайдерам.

«Нацбанк до останнього працює з акціонером, із тим, з яким можна працювати, якщо він ідентифікований, якщо дає зобов'язання. Нацбанк, як кредитор останньої інстанції, зобов'язаний допомагати капіталізувати банк - це наша функція», - підкреслила Гонтарева.

Читайте такожБанк "Фінанси та Кредит" отримав 750 мільйонів гривень для виконання зобов'язань перед вкладниками

Як повідомляв УНІАН, акціонери банку «Фінанси та кредит» на своїх зборах 17 серпня розглянуть питання збільшення статутного капіталу фінустанови на 46,4% - до 7,888 млрд грн.

За підсумками першого кварталу 2015 року банк отримав збиток у розмірі 715,7 млн грн, що в 13 разів більше збитку за аналогічний період минулого року в 54,7 млн грн.

Перший заступник голови Національного банку України Олександр Писарук на початку квітня повідомив, що проблема в банку «Фінанси та кредит», який, за відомостями його клієнтів, порушує терміни виконання зобов'язань, вирішиться протягом найближчих місяців.

Читайте такожУ Фонді гарантування сподіваються, що Жеваго зможе вивести "Фінанси і Кредит" з кризи

Довідка УНІАН. Банк «Фінанси та кредит» (м. Київ) працює на ринку України з 1990 року та входить до групи найбільших банків за активами. Основними акціонерами банку є компанії «Асканія» (45,92%) і F&C Realty (41,58%), підконтрольні бізнесмену Костянтину Жеваго.