REUTERS

Про це повідомляють РИА Новости.

Більшість депутатів парламенту Греції підтримали законопроект "Термінових заходів для проведення переговорів і укладення угоди з Європейським механізмом підтримки (ESM)", прийняття якого є умовою відновлення надання ліквідності грецьким банкам і початку нової програми допомоги для порятунку економіки країни.

В 300-місцевому парламенті "за" проголосували 229 депутатів, проти — 64, утрималися — 6.

Відео дня

Закон підтримали більшість депутатів від партій урядової коаліції СІРІЗА і "Незалежні греки" (АНЭЛ), а також опозиційних "Нової демократії", ПАСОК і "Потами" ("Річка"). Виступили проти депутати Компартії Греції і ультраправої "Золотої зорі".

Читайте такожЄС виділить Греції 35 мільярдів євро допомоги

Серед тих, хто проголосував "проти" були депутати від СІРІЗА міністр енергетики Панайотіс Лафазаніс, колишній міністр фінансів Янніс Варуфакіс, заступник міністра фінансів, яка пішла у відставку, Надя Валавані, перший заступник міністра охорони здоров'я Дімітріс Стратуліс, перший заступник міністра оборони Костас Ісіхос. Проти проголосували близько 30 депутатів СІРІЗА, кілька утрималися.

Читайте такожПротивники угоди з кредиторами влаштували безлади в Афінах (фото)

Раніше УНІАН повідомляв, що прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас може піти у відставку, якщо парламент не підтримає пакет реформ, погоджений з кредиторами.