/ Фото УНИАН

Як повідомив банк на офіційному сайті, для максимального нівелювання впливу цих дестабілізуючих чинників банк сформував резерви на 8,8 млрд грн.

Банк нагадав, що всі банки країни працюють в умовах безпрецедентного поєднання кризових факторів як у політичній, так і в фінансово-економічній площинах, у зв'язку з чим погіршення фінансового стану клієнтів і зниження їх здатності обслуговувати свої зобов'язання негативно впливає на фінансовий стан банків.

Відео дня

Одночасно банк повідомляє, що його операційний прибуток зріс порівняно з аналогічним періодом минулого року майже в 4 рази – до 6 млрд грн. У тому числі чистий процентний дохід зріс на 22,5% - до 3,8 млрд грн, чистий комісійний дохід - на 17,3%, до 0,7 млрд грн.

Також повідомляється, що банк виконує показники ліквідності і нормативи капіталу відповідно до нормативних вимог Національного банку України, а також забезпечує приріст ресурсної бази.

«Більше половини клієнтів готові розміщувати кошти на півроку-рік. У нинішніх умовах це довготривала інвестиція. Переконаний, що підставою для цього є не тільки довіра, але і готовність клієнтів підтримувати банк - двигун фінансової системи і розуміння того, що кошти державного банку працюють на державні підприємства, урядові програми, економічне зростання країни», - наводяться в повідомленні слова голови правління банку Андрія Пишного.

Читайте такожЗбитки банків України у першому півріччі досягли 82 мільярдів

Як повідомляв УНІАН, «Ощадбанк» в першому кварталі 2015 року порівняно з першим кварталом 2014 року скоротив прибуток на 44,3%, до 86,815 млн грн.

У 2014 році «Ощадбанк» отримав 8,5 млрд грн збитку.

«Державний ощадний банк України» («Ощадбанк») зареєстрований Національним банком України 31 грудня 1991 року і входить до групи найбільших банків України. 100% акцій банку належать державі.