Доходы украинцев падают / dialog.ua

Індекс Кейтца, що відображає рівень соціального захисту населення, у травні 2015 року знизився до 30,1% із 35,5% у травні 2014 року.

Про це йдеться в макроекономічному і монетарному огляді Національного банку України, опублікованому на сайті регулятора.

За інформацією НБУ, основними причинами зниження індексу залишалися незмінні соціальні стандарти (мінімальна заробітна плата на рівні 1,218 тис. грн з грудня 2013 року) на тлі продовження зростання номінальної середньої заробітної плати.

Відео дня

Читайте такожПорошенко сподівається на підвищення зарплат та пенсій до кінця 2015 року

Як повідомляв УНІАН, український уряд планує провести індексацію заробітних плат і пенсій до кінця цього року, для чого необхідно виділити з державного бюджету 12 млрд грн.

Індекс Кейтца являє собою співвідношення розміру мінімальної заробітної плати і середньої заробітної плати на одного штатного працівника. У країнах Західної Європи органи управління використовують цей індекс як один із показників ефективності подолання бідності. Рекомендоване Міжнародною організацією праці значення показника становить 50%, а Європейським Союзом - 60%.