panoramio.com

Про це повідомляється на сайті фонду з посиланням на наказ №261 від 18 серпня.

Відео дня

За інформацією фонду, для отримання виплат вкладникам необхідно буде надати оригінал паспорта громадянина України, документ про присвоєння ідентифікаційного номера та особисту декларацію про відсутність громадянства держави-окупанта.

Фонд пояснює, що почне виплати після складання тимчасовими адміністраторами та ліквідаторами банків списків вкладників з урахуванням громадян, які проживають на тимчасово окупованій території.

Читайте такожУ Фонді гарантування вкладів відповіли на критику Яценюка

Як повідомляв УНІАН, Національний банк в 2014-2015 роках визнав неплатоспроможними і передав в управління Фонду гарантування вкладів більш як 50 банків. Зокрема ряд найбільших банків мали структурні підрозділи й обслуговували клієнтів в АР Крим і Севастополі.

У березні минулого року в результаті невизнаного світом референдуму, який відбувся в АР Крим, Україна втратила півострів. Кремль включив його до складу Російської Федерації. Із 7 серпня 2014 року Національний банк України зобов'язав банки призупинити здійснення всіх видів фінансових операцій у населених пунктах, які не контролюються українською владою, у зв'язку з чим банкіри закрили свої підрозділи в автономії й перевели клієнтів на материкову частину України.