masterforex-v.org

Канадський долар почав падати з початку поточного року, подолавши психологічну позначку нижче 80 центів США ще в січні. В першу чергу, на національну валюту впливає стрімке падіння світових цін на нафту, а також зниження Банком Канади основної ставки.

Нинішня торгова сесія на біржі в Торонто, яку тут вже охрестили "чорним понеділком", також закінчилася обвалом індексу TSX. Він втратив 420,93 пункту (-3,12%) і зупинився на позначці в 13,052.74. Протягом торгів TSX втрачав до 750 пунктів.

Читайте такожТорги на біржах США завершилися майже 4% падінням

Відео дня

Причиною "чорного понеділка" в Торонто, як і на інших світових торговельних майданчиках, став обвал Шанхайської біржі, де індекс Shanghai Composite впав на 8,49% до 3209,91 пунктів. "Тепер весь світ чекає масованих дій від уряду Китаю, потрібна свого роду базука, яка могла б "підірвати" все це божевілля на ринках", - заявив телеканалу CBC аналітик компанії Southwest Securities Марк Грант.

Раніше УНІАН повідомляв, що індекс FTSE Eurofirst 300 опустився в понеділок більш ніж на 5%, що стало для нього найгіршим результатом з березня 2009 року. За місяць він втратив 13,52%, а це найгірший показник з вересня 2002 року.