REUTERS

Наступний транш Міжнародного валютного фонду, термін одержання якого буде встановлено після третього перегляду програми співпраці України з Фондом, буде повністю використаний на поповнення золотовалютних резервів і не піде на фіскальні потреби уряду.

Про це повідомила журналістам міністр фінансів України Наталія Яресько перед засіданням уряду у вівторок.

«Повністю на поповнення резервів», - відповіла вона на питання журналістів про цільове призначення наступного траншу МВФ.

Відео дня

За словами міністра фінансів, українська сторона не порушуватиме питання збільшення розміру третього траншу чи об'єднання кількох наступних траншів в один.

«Ні, не будемо», - наголосила вона, відповідаючи на відповідне питання.

Як повідомляв УНІАН, місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Україні до 2 жовтня.

Попередня місія МВФ працювала в Україні з 12 травня до 11 червня.

Наступна місія має прибути до України 22 вересня і почне переговори з владою про другий перегляд програми співпраці між Україною і МВФ.

Читайте такожЛагард: Україна здивувала світ швидкістю реформ, її економіка стає сильнішою

Україна і МВФ реалізують чотирирічну програму кредитування економіки України загальним обсягом фінансування 17,5 млрд дол. Перший транш у рамках програми обсягом 5 млрд дол. Україна отримала 13 березня – одразу після схвалення програми. Рада директорів МВФ 31 липня схвалив виділення другого траншу кредиту для України у розмірі 1,7 млрд дол. Кошти другого траншу отримані на рахунки НБУ 4 серпня і зараховані в золотовалютні резерви в повному обсягу.

Другий перегляд програми з метою можливого виділення третього кредитного траншу очікується восени.

Загальний обсяг коштів, які Україна може отримати від МВФ за підсумками року становить 10 млрд дол.