REUTERS

Про це у середу в ході засідання Всесвітнього економічного форуму в місті Далянь заявив прем'єр-міністр Китаю Лі Кецян, повідомляє Прайм з посиланням на Сіньхуа.

"Ми не хочемо девальвувати юань для підтримки експорту", - сказав він.

У серпні несподівано для всіх влада Китаю прийняла рішення про девальвацію юаня на 2%, що, як кажуть економісти, має сприяти зміцненню експорту країни на тлі ослаблення зовнішнього попиту.

Відео дня

За словами Лі, Китай успішно запобіг можливому ризику для фінансової системи на тлі хвилювань на китайському фондовому ринку в червні та липні.

Ризики, пов'язані з боргом уряду Китаю, "є контрольованими", оскільки борговий тягар країни "відносно низький", зазначив Лі.

За словами прем'єра, борг центрального уряду становить близько 20% від ВВП Китаю, натомість 70% боргу регіональних урядів припадає на капіталовкладення з очікуваною прибутковістю.

Лі заявив, що зростання економіки Китаю "знаходиться в межах прийнятного діапазону", і коливання економічних показників – нормальне явище. Пекін має намір збільшити адресні заходи для підтримки темпів зростання економіки, зазначив Лі, при цьому додавши, що він упевнений в економічних перспективах країни.

Читайте такожВиробнича активність Китаю знизилася до більш ніж шестирічного мінімуму

Китай залишається одним з двигунів зростання світової економіки, а не джерелом світових фінансових ризиків, вважає Лі.