REUTERS

Як наголошується в прогнозі, опублікованому на сайті СОТ, раніше аналітики організації прогнозували зростання світової торгівлі за підсумками 2015 року на рівні 3,3%. 

Відео дня

Крім того, СОТ переглянула прогноз зростання торгівлі у 2016 році, знизивши його до 3,9% з 4%. 

«Обсяги світової торгівлі виростуть не більш як на 2,8% у 2015 році через зниження попиту в Китаї, Бразилії та інших економіках світу. При цьому обсяг торгівлі в 2016 році зросте не більш як на 3,9%, що буде в будь-якому разі нижче середньорічного показника зростання в 5%, зафіксованого в період з 1995 до 2015 року», - йдеться в повідомленні СОТ. 

Коментуючи висловлені прогнози, генеральний директор СОТ Роберто Азаведо зазначив, що в період глобальних невизначеностей, а також в умовах зростання бідності, необхідні нові імпульси розвитку торговельних відносин. «І учасники СОТ повинні стати основним джерелом зростання, об'єднуючи свої зусилля на кількох фронтах, у тому числі за допомогою торговельних переговорів», - наголосив Азаведо. 

Показників торгового обороту безпосередньо по Україні СОТ не навела. 

Читайте такожУкраїна більш ніж на третину скоротила експорт та імпорт товарів

Як повідомляв УНІАН, за даними Державної фіскальної служби, загальний зовнішньоторговельний оборот України за підсумками січня-червня 2015 року становив 36,2 млрд дол. Україна здійснювала зовнішньоторговельні операції з партнерами із 207 країн світу, при цьому частка експорту до країн Європейського Союзу становила 33%, імпорту – 43%, тоді як частка експорту до країн СНД становила 20%, імпорту – 25%.