REUTERS

Уряд РФ визначився з бюджетом на 2016 рік: дефіцит скарбниці 2,8 відсотка ВВП, третє за рахунком вилучення пенсійних накопичень, втричі менша індексація пенсій, відмова від індексації зарплат бюджетникам, зростання податків для нафтових компаній і Газпрому, передає Reuters.

Мінфін 7 жовтня опублікував проект бюджету на 2016 рік, 8 жовтня його обговорить уряд, після чого він буде внесений до Держдуми.

Читайте такожСвітовий банк дав прогноз по Росії: злиденна старість, без нафти і резервів до 2050 року Влада Росії намагається звести кінці з кінцями в умовах, коли нафта коштує в два раз менше, ніж рік тому при формуванні фінансового плану на 2015-2017 роки, економіка знаходиться в глибокій рецесії, а РФ обмежена у виборі джерел покриття дефіциту через закриття зовнішніх ринків запозичень, що стало наслідком санкцій, і відсутність приватизації.

Відео дня

Доходи зменшаться в 2016 році на 2,2 трильйона рублів у порівнянні з трирічним бюджетом і на 382 мільярда від червневих проектировок - до 13,58 трильйона рублів.