Фото УНИАН

Про це заявила помічник державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає DT.ua з посиланням на Reuters.

"Як я розумію, український уряд звертається до Росії з пропозицією провести переговори в найближчі дні на полях щорічних зборів МВФ і Світового банку в Лімі (Перу)", - повідомила Нуланд.

Читайте такожЯресько підтвердила зустріч з міністром фінансів Росії в Перу

Відео дня

Вона повідомила, що Київ хоче запропонувати Москві ті ж умови списання боргу, що мали місце в попередніх домовленостях України з приватними кредиторами.

"Якщо Росія не погодиться на ці умови, ми будемо працювати з Україною над іншими варіантами", - підкреслила Нуланд.

Читайте такожНуланд: невиконання Мінських угод може призвести до відновлення війни на Донбасі

Як повідомляв УНІАН, 17 грудня 2013 року президент РФ Володимир Путін і тодішній президент України Віктор Янукович домовилися про надання російською стороною кредиту Україні обсягом 15 млрд дол. Кредит передбачав обмін коштів на суверенні євробонди України.

Перший транш кредиту обсгом 3 мільярди доларів Україна отримала в кінці грудня 2013 року, а подальші вже не отримувала. Виплата боргу в 3 млрд дол. була запланована на грудень 2015 року. Однак "російський" борг увійшов в перелік боргів перед приватними кредиторами, що підлягає реструктуризації.

Читайте такожРосія наполягає, що борг України в $3 мільярди не підлягає реструктуризації

астини державного боргу загальним обсягом 18 мільярдів доларів. Реструктуризація передбачає повне списання 4 мільярдів доларів, відстрочку платежів за тілом кредиту на 4 роки, а також встановлення єдиної процентної ставки за бондами на рівні 7,75%.

Російським кредиторам запропонували такі ж умови реструктуризації боргу обсягом 3 мільярди доларів. РФ заявила про відмову брати участь в реструктуризації боргу.

Уряд України з 23 вересня почав процедуру реструктуризації державного і гарантованого державою боргу та його списання, яка закінчиться орієнтовно до 1 грудня поточного року.

Читайте такожFitch підвищить рейтинг України по мірі виконання умов реструктуризації держборгу

Результати реструктуризації за всіма серіями боргових цінних паперів, як очікується, будуть відомі протягом жовтня або на початку листопада, а до кінця листопада реструктуризація повинна бути остаточно завершена, підкреслили в Міністерстві фінансів України.

З метою завершення реструктуризації державного і гарантованого державою боргу Кабінет міністрів тимчасово зупинив виплати за деякими державними та гарантованими державою позиками.