REUTERS

У Росії криза як така закінчилася, але країна знаходиться в новій реальності, заявив заступник міністра фінансів РФ Максим Орєшкін на інвестиційному форумі RussiaTALK, передає ТАСС.

"Криза закінчилася. Але ми знаходимося в новій реальності, і нова реальність означає необхідність подальших структурних змін і подальшої адаптації на стороні бюджету", - сказав він.

Читайте такожСвітовий банк дав прогноз по Росії: злиденна старість, без нафти і резервів до 2050 рокуМінфін прогнозує інфляцію в 2016 році на рівні 6% і нижче. "На 2016 рік ми оптимістично дивимося в сторону набагато більш низьких значень - в районі 6%. При цьому не виключаємо, що цифра може бути і нижче цього рівня. Це - не базовий сценарій. При тих же умовах, при запланованих цінах на нафту в районі 50 доларів за барель", - сказав Орєшкін.

Відео дня

На 2015 рік Мінфін зберігає прогноз інфляції на рівні близько 12%.

За його словами, на зниження інфляції буде впливати проведення параметрів бюджетної політики, які закладає в прогноз Мінфін.

"Оцінка не точна, це - діапазон, але ймовірність того, що інфляція буде нижче, на нашу думку, більша, ніж та, що вона буде вище", - додав Орєшкін.